Hasselnötsbröd med keso

image

Testade att göra ett bröd med hasselnötsmjöl och keso, det blev fantastiskt gott! Rörde ihop smeten på känsla så angivelserna här är ungefärliga, degen ska bli rätt kletig när den är klar.

Ingredienser
4 ägg
250 gram keso
ca 100 gram smör
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl pofiber
3 tsk bakpulver
0,25 dl fiberhusk
salt

Så här gjorde jag
Knäckte äggen i en skål och vispade dem länge så de blev fluffiga. la i keson och smält smör och rörde runt. Blandade alla torra ingredienser i en skål och rörde sen ner dem i äggen. Jag smörade en brödform och bröade den med hasselnötsmjöl, hällde ner smeten och lät den stå och svälla ett tag. Sen gräddades den i 200 grader i ungefär 20 minuter.

Brödet höll ihop bra, har bara testat med smör på ännu men ser fram emot mackor till frukost imorgon! :)

Det här kommer jag att göra annorlunda nästa gång
Klä brödformen med smörpapper eftersom brödet fastnade en del i formen.

Kommentarer inaktiverade.