Glad påsk på er!

Skärtorsdag på Suan Son Beach. I går var det klart väder för första gången på länge, säkert en hel vecka, kändes det som.

Igår ägnade vi oss åt sol och bad. Den senaste veckan har det varit ganska mulet och även regnat en del men inte igår. Då sken solen från en klarblå himmel, temperaturen var ungefär 34 grader och sikten klarare än på länge. Trots barnens protester släpade vi med dem ner till stranden, Max vägrade sätta på sig badbyxor eftersom han minsann inte tänkte bada. Det gjorde han till slut ändå, i sina jeansshorts. Det var ovanligt lite skräp i vattnet, jag tror det var första gången jag gick i och badade utan att få en plastpåse som trasslade sig runt benen.

Lunch ville Max äta i Ban Phe på ett ställe där de hade väldigt gott stekt ris så det gjorde vi. Efter lunch blev det poolhäng och Jimmy har nu bevisat att vi fortfarande kan bränna oss, trots att vi har en bra grund, han har ganska ont på axlarna idag. På kvällen provade vi en restaurang som ligger strax innan Ban Phe där vi inte varit tidigare. Något vi ångrade när vi fick vår mat eftersom det var väldigt gott. Vi har undvikit fisk ganska mycket eftersom vi tycker att den vi ätit har smakat dy men i går åt vi både makrill och havsabborre och det var helt klart över förväntan!
Idag åkte vi till Rayong och Laemtong, shoppingcentrat där. Vi hade lovat Max Mc Donalds till lunch och sen tänkte vi besöka kvällsmarknaden i Rayong som vi hittills inte varit på. Max och Milla var i sitt esse och for runt som galningar och busade med varandra typ hela dagen.

Leklandet på Tesco Lotus i Rayong.

Mellan Laemtong och marknaden gick vi till ett annat stort varuhus och hittade en stor lekhörna. För 30 baht var, alltså inte ens 10 kronor, fick barnen leka där en halvtimme. Det gjorde de och kom ut lagom svettiga och varma.

Två dagar i veckan är det marknad i Rayong.

Efter varuhuset gick vi på marknaden och konstaterade att alla marknader är mer eller mindre lika. Dessutom känns det inte värt besväret att stå i Rayong och pruta när vi nästa vecka ska till Pratunam i Bangkok, där många i Rayong och Ban Phe sägs köpa sina varor. Max och Milla handlade frukt som de konstaterade att de inte kommer att kunna hitta i Sverige. Mangosten är just för tillfället Max stora favorit tätt följt av rambutan och guava. Eftersom Max snappat en hel del thai och en hel del engelska fixar han enkelt att fråga hur mycket något kostar och även att handla det själv. När Milla dessutom hälsar och säger tack så mycket på thai till handlarna blir de alldeles till sig,

Max köper ett kilo mangosten på marknaden i Rayong. Milla charmar till sig provsmakning av olika sorters frukt.

Vi handlade mat som vi tog med till busstationen där vi satte oss på en bänk och åt. En äldre gubbe tyckte det var roligt att stirra på oss när vi åt, så det gjorde han ungefär två meter ifrån oss. Det kan ha varit för att Max satt i Millas vagn och åt och han tyckte att han såg för stor ut för den. Anledningen är oklar men därefter försökte han övertala oss att ta en taxi istället för songthaew till Ban Phe men vi klämde in oss på det fulla flaket. När vi väl kom tillbaka till Ban Phe var Milla lite trött och jag orkade inte fälla ihop vagnen när vi skulle åka sareng så hon fick sitta i vagnen i sarengen. Antagligen är det hennes säkraste åktur eftersom hon nu satt fastspänd.

Första gången fastspänd i sarengen.

Tillbaka i Pinary Park kan man tycka att de borde vara rätt trötta av dagens aktiviteter men inte då, de ställde sig och spelade fotboll på gatan i mörkret. Det var ”bara” 30 grader varmt så när de väl gick in var de inte så fräscha, det är tur vi har en dusch..
Imorgon är det oklart vad vi ska göra. Sista lördagen här, påskafton och allt. Vi har nog aldrig firat så lite påsk som i år. Jimmy ropade glad påsk till barnen i morse när vi konstaterade att de nog inte ens visste om att det var påsk. Vi får väl koka lite ägg och måla så att de får någon påskkänsla alls, sen får vi väl fixa påskäggsjakt fast utan påskägg och med bara godispåsar. De överlever nog ändå. I natt, långfredagen, är det fullmåne här, visst är det fint? Glad påsk!

Fullmåne över Suan Son Beach.

2 reaktion på “Glad påsk på er!

  1. Härliga texter och underbara bilder!
    Glad påsk från ett regnigt Skåne!
    kram mamma

  2. Kul att läsa om hur ni har det, barnen e sååå söta. Var nu rädda om er sista dagen, hörde om jordskalvet o att de e fara på färden. Kram Lena