Prickig unge gav första sjukhusbesöket

Medan våra stackars grannar bott på sjukhuset med ett av sina barn har vi klarat oss från besök, tills nu. Men det var inte förkylda Max som fick oss att åka dit, istället var det en prickig Milla. Hon hade ett par prickar i ena knävecket redan innan vi åkte till Thailand men de blev bättre några veckor in på resan och försvann nästan helt. Men sen återvände de, grymt mycket fler prickar och på flera olika ställen. I förra veckan besökte vi ett apotek och frågade om de kunde rekommendera någon salva. Killen bakom disken stirrade misstroget på oss när vi förklarade att vi inte besökt någon hudläkare.
- She had this so long and you haven’t gone to a dermatologist?! Vi lämnade apoteket med känslan av att vara ansvarslösa idioter till föräldrar. Men vi konsulterade min kusindoktor via mail och lugnades av att det var ok att vänta med att besöka läkare tills vi kommer hem om hon inte var påverkad av det hela. Det har hon inte varit, förrän nu. När det imorse inte såg speciellt bekvämt ut för henne på benen och rumpan och dessutom kliade en hel del tog vi tag i saken. Vi fick tag på en songtaew till Rayong och konstaterade att det gick fortare än vad någon annan songtaew kört med oss tidigare. Det känns när man sitter på ett flak och far fram i 100 knyck eller mer. Vi kom fram helskinnade i alla fall och hittade till sjukhuset med lite hjälp. Väl där fick vi vänta knappt 45 minuter på att få träffa en läkare som knappt pratade engelska. Han tittade på några av prickarna och berättade att han trodde det var något i stil med inflammerade hårsäckar och att det berodde på värme och fukt. De flesta prickarna sitter på låren, rumpan, knä- och armveck och där blir hon ju extra varm. Vi fick en specialtvål och två olika salvor utskrivna och ombads komma tillbaka om det inte blev bättre inom en vecka. Med förhoppning om att slippa träffa läkaren igen betalade vi 2000 baht och lämnade sjukhuset. Milla gillar att hon har en egen tvål och trodde att prickarna skulle försvinna så snart vi smetat på salvorna. Det gjorde de nu inte så vi lär få fortsätta med dem ett par dagar till. Dessutom satsar vi på att besöka en doktor i Sverige när vi kommer hem om hon fortfarande är prickig. Det vi vet är att det inte smittar. Ingen av oss andra har prickar och alla har använt samma handdukar och så vidare som Milla. Hittills har de inte kliat heller och frågan är om de inte kliar nu för att vi tjatat om att de kanske kliar? Hur som helst är hon inte påverkad av dem och läkaren sa att de inte såg infekterade ut heller, fast han tyckte att hon skulle undvika att bada i havet. Vi får se hur det blir med den rekommendationen, vi kanske låter henne göra det ändå men satsar på att undvika att hon springer runt i blöta badbyxor.
Förutom att Max och Milla har varit helt uppåt väggarna idag och att de bråkat med varandra, vilket i sin tur resulterat i att vi bråkat med dem, så överlevde vi vårt första sjukhusbesök. Förhoppningsvis även det sista innan hemresan.
Kvällen avslutas med ett riktigt oväder, kanske kan det dämpa temperaturen ute något, 35 grader är väldigt varmt.

2 reaktion på “Prickig unge gav första sjukhusbesöket

  1. Havet är helt OK. Däremot skall man passa sig för poolen om hon kliar hål på utslaget. Där är det större risk för infektion.

    • Läkaren här menade att havet här är så smutsigt så det var värre än poolen. Fast med tanke på hur smutsig poolen är så tror jag egentligen det är same same..