Ännu en födelsedag avklarad

Den här ödlan fångade Milla helt själv. Har någon försökt? De är brutalt snabba. Men Milla är tydligen snabbare!

Härom dagen fick Max och Milla syn på den här lilla ödlan som satt på en solsäng vid poolen. Den försökte smita iväg till en husvägg och försvinna upp mot taket men Milla fångade den i händerna. Det var en söt liten sak som verkade ganska chockad över att bli upplyft, än mer chockad blev den när Max skulle hålla den och lyfte den i svansen. Fast Max blev nog lika förvånad när han stod där med en svansstump i handen. Ödlan försökte smita och när den ramlat i backen och spelat stendöd ett par gånger för att undkomma tvingade jag Milla att släppa den i en buske. Förhoppningsvis överlevde den behandlingen, den smet i alla fall iväg i rabatten. Milla är stolt som en tupp över att det var hon och inte Max som lyckades fånga den.

Igår fick jag sovmorgon. Jimmy drog iväg med barnen direkt när de vaknat och sen väckte de mig med sång och paket på sängen. Jag har tjatat om att jag vill köpa ett kitchigt snäckdrapperi och ta med hem men Jimmy tycker de är skitfula. Men nu hade de köpt ett par mindre snäckspel till mig i present och jag har dessutom fått tillstånd att hänga upp dem på altanen hemma till sommaren. Efter frukosten satte vi oss i sarengen för att köra till Djungelrestaurangen, Classic Forrest.

Att fånga fisk i vattnet på Classic Forrest hade inte direkt varit någon sport.

De andra två gångerna har vi tagit taxi dit då det sagts att det är så svårt att hitta men nu kollade vi på en karta och kom fram till att det borde vara ganska enkelt. Och det var det. Det tog mindre än 40 minuter hemifrån i väldigt lugnt tempo. Vi kollade hur bygget av vattenlandet framskridit sedan sist vi var där och grämde oss över att de kommer att öppna ett par dagar efter att vi åkt hem. Det kommer att bli hur häftigt som helst. Runt restaurangen konstaterade vi att fiskarna är lika hungriga på förmiddagarna som på kvällarna. Vattnet såg ut att koka när de simmade ovanpå varandra för att komma åt maten. Vi avslutade besöket med en lunch och serverades av samma servitris som vid de två tidigare besöken. Hon har av någon anledning fått för sig att Jimmy pratar hur bra thai som helst för hon försöker inte ens prata engelska med honom längre. Ingen förstår någonting men maten var god!

Efter lunchen åkte vi längs med vattnet, längs Mae Rumphueng och bort mot Rayong. Milla sov som en liten gris på ett säte i sarengen och Max gillar att utforska omgivningarna så vi kom nog halvvägs till Rayong innan vi vände tillbaka. Vi stannade på vårt vanliga ställe på Rumphueng och solade och badade. På kvällen testade vi en restaurang vi inte varit på tidigare, enligt tipsaren skulle de ha väldigt goda stekar. Tyvärr hade de bara fläskfilé, på grund av det kinesiska nyåret gick det tydligen inte att få tag i oxfilé. Men det gjorde egentligen ingenting, det var bara väldigt gott med kött efter all kyckling och seafood vi ätit på längden och tvären de senaste månaderna. Till och med Max och Milla åt väldigt mycket kött och verkade gilla variationen. Kvällen till ära hade vi laddat över filmer på både Jimmys och min mobiltelefon. Totalt politiskt inkorrekt satte vi efter maten varsin telefon i händerna på barnen, satte hörlurar på dem och totalnjöt av en kväll där vi visste precis var vi hade dem. I vanliga fall försvinner Milla ut i köket någonstans och Max hittar någonstans att klättra och leka apa. Man kan tycka att de borde vara vana vid att äta på restaurang och veta hur man beter sig men det har nästan blivit tvärt om, de är så vana så de beter sig som hemma. Total failure alltså. Men igår satt Max på sin stol med sin film. Milla satt visserligen i knät på en bordsgranne och kollade film men ändå, man kan inte få allt!

En reaktion på “Ännu en födelsedag avklarad

  1. Vilken bra bild på er alla fyra! Härligt med dina texter och bilder. Filmerna var bra, men dom visar faktiskt inte riktigt hur bra både Max och Milla faktiskt simmar. Men så bra du dök, Max. Lollo tyckte ljudet var så härligt så hon spelade de första sekunderna hur många gånger som helst … kram mamma/mormor